Taxatie

Zou u graag een indicatie van de mogelijke dag- of veilingwaarde van uw bibliotheek, Bijbels, boeken, kaarten of globes (hierna te noemen: “items”) willen hebben?

Wij kunnen met meer dan vijfentwintig jaar ervaring en als lid van de NVvA voor u een taxatie uitvoeren digitaal of op locatie. Indien gewenst kunnen wij ook een rapport opstellen voor notaris, verzekeraar of andere instanties.

Voorwaarden
De items moeten van voor het jaar 1850 zijn. Alles wat hierna komt is in grote hoeveelheden gedrukt en heeft en heeft meestal geen of weinig antiquarische waarde, behalve als er een bijzondere band om het boek zit of dat er in het boek namen, een ex-libris, of aantekeningen staan van min of meer bekende personen.

Kosten
Taxatie kan per e-mail of WhatsApp aan de hand van uw foto’s en eventuele beschrijving. U ontvangt binnen drie werkdagen antwoord. Daarnaast kunt u op afspraak langskomen in onze winkel.

De kosten voor digitale of fysieke taxatie in onze winkel zijn:

  • 1 – 10 items €50,- excl. BTW.
  • 10 – 20 items €100,- excl. BTW.
  • 20 – 40 items €200,- excl. BTW.
  • Meer dan 40 items: op aanvraag.

In sommige gevallen is het onmogelijk een waarde indicatie te geven alleen op grond van foto’s. In dat geval is het toch nodig om een afspraak voor een fysieke taxatie te maken.

Indien gewenst kunnen wij een schriftelijke taxatierapport opstellen. De kosten hiervoor zijn €250,- excl. 21% BTW.

Taxatie aan huis of elders op locatie is ook mogelijk. De kosten hiervoor zijn  €150,- per uur + reiskosten €0,35 p/km. Indien gewenst kunnen wij ook hierbij een schriftelijke taxatierapport opstellen. De kosten hiervoor zijn €250,- excl. 21% BTW. Vraag taxatie aan huis via onze contactpagina aan.

Bij aankoop door ons van een of meerdere van uw items vervallen alle kosten, behalve de eventuele gemaakte reiskosten.

Aanvraag
Uw taxatie start na het bestellen en betalen van één of meerdere van de onderstaande services. Via de e-mail krijgt u vervolginstructies voor het delen van uw foto’s of het maken van een afspraak.